marți, 30 septembrie 2014

De ce Romania nu are (si nu va avea) un restaurant Eenmaal

Traim in Romania si....propozitia s-ar putea completa cu o sumedenie de aspecte, fiecare cu reprosul sau. Prea putine laude si asta vedem in fiecare zi, deja ne-am obisnuit. In cazul de fata insa ne oprim la un subiect usor hilar- traim in Romania si de aceea nu avem un restaurant Eenmaal. Din pacate insa nici nu vom avea.

Pentru cei care nu stiu restaurantul Eenmaal este din Amsterdam si are o politica cel putin neobisnuinta. Acesta are numai mese pentru cate o persoana si vine cu o invitatie daca se poate spune astfel de a lua masa singur, in liniste si cu provocarea de a rezista sa nu intri pe internet- insa nici nu poti caci nu ai conexiune acolo. De ce Romania nu are si nu va avea un astfel de restaurant? E simplu:


  1. Suntem dependenti de net. La orice ora, la orice minut butonam fericiti noul telefon de generatie moderna. 
  2. Nu apreciem noul. La romani ori este bun ori nu mai este asa ca o masa de o persoana suna mai degraba a concept taranest, zagarcenie de nu a cumpara mese mari. In orice caz ei ar redefini totul si ar uni mesele pur si simplu. 
  3. Ai spune ca suntem ciudatii si saracii lumii. Cum sa fii singur? Te rade lumea. Insa suntem usor inapoiati cand vine vorba de modul in care ne petrecem timpul si de modul in care alegem sa ne expunem asa ca ideea de a lua masa singur nu este pe lista de cinste. 
  4. Arata ca o cantina. Reprezentantii acestui restaurant spun ca asa se gandesc ei ca cei care iau masa nu trebuie sa fie atrasi si distrasi de la masa cu altceva. Asa ca totul este simplist. In Romania asta inseamna saracie. 


Plus ca legendarul de acum restaurant de asa tip se pare ca a prins cu ideea la public si doreste sa se extinda insa clar ca Romania nu este locul ales. Se noteaza cel putin pentru viitorul apropiat SUA, Marea Britanie de asemenea. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.