marți, 5 august 2014

Ce nu stii despre alcool si consumul de astfel de bauturi

Consumi in fiecare zi un pahar de vin- faci exact ceea ce un medic ar recomanda insa cu specificatia clara ca te rezumi numai la un pahar, un maximum de doua daca esti barbat. Cel putin asta spun cercetatorii care afirma ca o cantitate de maxiumum de 40% alcool se poate procesa de ficat.

Descopera cateva mituri despre alcool:

  1. Berea dupa vin sau invers nu este de efect. Si asta pentru ca indiferent in ce ordine s-ar bea tine de acelasi lucru mereu si mereu, de betia ce te paste. Este cert faptul ca o cantitate mare de alcool te afecteaza si ceea ce tine de mai mult de o halba de bere, de un 50 de ml de alcool aduce fara doar si poate mahmureala, durerea de cap si pana atunci betia. 
  2. Daca vei manca nu vei simti la fel de mult betia. Fals. Singurul lucru cu care te poate ajuta mancarea in combinatia de alcool este sa intarzie usor efectele bauturilor pe care le consumi caci pana la urma tot in acel punct ajungi. 
  3. Nevoia de somn. Se spune adesea ca cel care bea foarte mult ajunge sa se imbete atat de tare incat isi ia somn. De fapt sa crezi ca asta te ajuta sa dormi mai bine este de fapt un fals. Mai mult decat atat, bautura te deshidrateaza. 
  4. Bautura de ingrasa. De fapt tine de efectul asupra apetitului pe care ti-l sporeste si astfel vei manca mai mult caci in ceea ce priveste concret ideea de a te ingrasa din cauza bauturii nu exista referinte concrete de acest gen. 
Si data viitoare cand vei crede ca o cafea te poate ajuta sa iti revii dupa o betie mai gandeste-te caci asta inseamna de fapt sa iti accelerezi ritmul in care betia isi arata efectele, respectiv te deshidrateaza. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.