vineri, 15 august 2014

Beneficiile uleiului de argan

Arganul este un copac native din Maroc, iar uleiul este un extras din semintele fructelor de argan. Acest ulei este foarte folosit atat in tratarea anumitor boli de sanatate cat si pentru frumusete. Uleiul de argan este din ce in ce mai folosit la produsele cosmetic deoarece este mult mai rezistent la oxidare decat cel de masline avand un aport foarte mare de vitamina A, acizi grasi, omega6 si omega9 si este un puternic antioxidant. Acest ulei are o sumedenie de beneficii deaorece trateaza pielea uscata, eczemele, acneea, ridurile etc. fiind foarte folosit pentru intinerire si frumusete. De asemenea, unghiile si parul se rasfata in adevaratul sens al cuvantului atunci cand folositi ulei de argan. Iata beneficiile pe care le are uleiul de argan asupra parului:
  • Acest lichid este supranumit si lichidul minune deoarece are foarte multe beneficii pentru frumusete. Prin numeroasele beneficii pe care le are aceasta intretine frumusetea si sanatatea parului. El transforma foarte usor un par cu probleme, fragil, uscat intr-un par matasos, fin la atingere si foarte usor de descurcat.
  • Frumusetea parului este asigurata de acest ulei deoarece el patrunde in porii parului si imbunatateste proprietatile de elasticitate a acestuia.  De asemenea, un alt avantaj al utilizarii uleiului de argan este faptul ca hidrateaza si contribuie la o crestere foarte sanatoasa a parului, lasandu-l matasos. Are in compozitie antioxidanti naturali care intaresc firul de par si repara membrane celulara deteriorate, fiind indicat pentru toate tipurile de par deoarece netezeste parul facandu-l usor de coafat.
  • Uleiul de argan contine vitamina E, substanta necesara si care contribuie foarte mult la tratarea si refacerea oricarui tip de par. Chiar si in cazul in care parul este deteriorat din cauza faptului ca ati folosit prea mult produse si aparate pentru coafat vitamina E reface acest lucru. Mai mult, uleiul de argan este o sursa foarte bogata de substante nutritive care contribuie la sanatatea firelor de par, imbunatatind cresterea si aspectul sau.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.