joi, 17 iulie 2014

Limbajul corporal si ce sa eviti

De multe ori se intampla sa nu iti dai seama insa fiecare gest al tau tradeaza starea emotionala pe care o ai. Limbajul corporal este cel care scoate la lumina diverse aspecte si cu siguranta ca unele sunt usor de controlat daca iti dai seama de situatia in care te afli. Iata ce ar trebui sa eviti:

  1. Sa dai prea mult din cap este ca si cand nu ai avea pareri insa stii numai sa aprobi ca un papitoi. Incearca sa eviti asta chiar daca esti de acord cu ceea ce spune. 
  2. Nu butona telefonul sau nu te uita insistent la ceas in mijlocul unei conversatii. Este ca si cand ti-ai dori sa eviti o persoana, sa ii limitezi conversatia, ca si cand ai dori sa scapi mai repede. Este clar un semn de proasta crestere. 
  3. Cand stai cu o mana sau chiar cu ambele maini in sold inseamna ca iti doresti oarecum sa te impui si ai o atitudine usor agresiva. 
  4. Cand eviti contactul vizual este clar ca ascunzi ceva sau de cele mai multe ori se tradeaza un caz al celor care isi cauta rapid un raspuns minciuna. 
  5. Emotiile se vad cand incepi sa te foiesti, sa nu ai stare si sa iti cauti de lucru cu un pix sau ceva la indemana. 
  6. Pentru cei care stau cu mainile in buzunar in functie de situatie ar putea fi vorba de cei care nu sunt prea politicosi si plictisiti de ceea ce se intampla sau de discuta in jurul lor. Alte ori ar putea fi vorba de cazul celor care doresc sa se impuna oarecum, sa fie rigizi si tratati cu superioritate. 
  7. Mainile incrucisate denota o persoana introvertita sau chiar o postura ce denota defensiva cand iti doresti sa eviti ceva sau mai cu seama sa nu vorbesti despre ceva. 
Ajungi astfel la concluzia ca cel mai bine este sa te rezumi la o postura naturala cand nu trebuie sa te feresti de nimic ci sa iti cauti sustinerea in modul in care tu esti, sa fii stapan pe tine si pe emotiile care te incearca. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.