marți, 15 iulie 2014

Cum iti sporesti sansele la o mai buna prima impresie

Despre prima impresie si cat de mult conteaza ea s-a tot spus. Pana la urma este o dilema pentru fiecare si este adevarat ca pana la urma ai sanse sa schimbi acea prima impresie cand in timp lumea din jur ajunge sa te cunoasca. In egala masura insa ai putea sa nu mai prinzi ocazia de a arata ceea ce stii sa faci si cine esti cu adevarat.

Cu totii ne-am dori sa avem parte de o prima impresie buna. Asta inseamna si sa te pregatesti pana la urma mai ales daca totul tine de mediul afacerilor. Asa ca ai dori cu siguranta sa tii cont de anumite aspecte:

  • Stilul tau. Potrivit cadrului in care te afli trebuie sa adaptezi stilul pe care il adopti caci asa cum nu mergi la restaurant purtand o rochie de seara nici la un interviu nu poti merge imbracat sport. Acest lucru va fi de prim impact in primul rand, estetic vorbind. 
  • Dupa ce ti-ai facut prima aparitie vine si prima discutie. Ceea ce spui ar putea fi foarte usor interpretat deci iti vei da silinta sa fii precis in ceea ce spui. Insa cel mai important este sa vorbesti. Daca esti tacut si dai dovada de timiditate si ca esti introvertit nu ai sanse sa impresionezi. Chiar daca nu cunosti ceea ce se vorbeste pune intrebari si nu lasa un gol in discutie. 
  • Nu interveni prea mult, nu intrerupe interlocutorul. Din teama de a nu uita ceea ce ai dori sa spui ai putea sa pari nepoliticos asa ca prinde momentul oportun sa dai un raspuns, o replica. 
  • Focuseaza-te pe ceea ce stii. Daca esti intr-o dilema despre ceea ce ar da sau nu bine sa spui mentine-te neutru si vina cu un subiect ce il stapanesti foarte bine. 
Una peste alta fiecare pas conteaza. Insa trebuie si sa exersezi din ideea de a nu exagera si de a fi stresat caci pana la urma nu urmezi un scenariu al situatie. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.