marți, 22 iulie 2014

Consumul de alcool si popularitatea

Consumam alcool pentru ca asta ne face  mai populari in cercul de prieteni; consumam alcool pentru ca asta ne face se ne destindem si sa uitam de emotii ori dupa caz de probleme. Mereu vor exista scuze si varii justificari pentru a consuma alcool. Insa o parte buna se pare ca tine de nivelul de popularitate pe care il castiga o persoana daca va consuma alcool.

Un studiu realizat de cei din Toronto aduce din nou diferente intre barbati si femei. Se pare ca in cazul barbatilor consumul de alcool este ceea ce aduce un plus de popularitate si un statut social inalt cand se bea doar la ocazii speciale chiar daca de regula in viata de zi cu zi nu se intampla asta. In schimb, in cazul femeilor tine de efectul obtinut cand se bea la mod general vorbind. O doamna ramane o doamna in societate.

Un alt substrat reiese din asta si anume ca intr-un cadru festiv este musai sa servesti alcool pentru ca se pare ca altfel distractia nu este la fel. Si in plus aceasta situatie se coreleaza cu cat de mult se impune un barbat intr-un cadru social. In schimb femeile fac mai bine sa consume cine stie poate un pahar de vin insa acasa.

Dincolo de acest aspect conteaza foarte mult sa stim ca nu este nici elegant nici de folos sa consumam alcool. Intreaga poveste roieste in jurul unei popularitati insa de nivel mediu si numai strict legata de acel episod. Ori pentru ca autorii studiului au dorit sa scoata in evidenta faptul ca alcoolul este cel care se pare ca aduce numeroase probleme. Se asociaza nu numai cu bolile pe termen lung insa si cu sarcinile nedorite, cu boli cu transmitere sexuala si nu numai.

Crezand ca te scoate mai "barbat" in fata invitatilor paharul de bautura este insa de preferat sa se consume cu moderatie.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.