joi, 20 februarie 2014

Stari de frig? Ai putea avea o problema medicala

Sa fii friguros ai putea crede ca tine de firea unei persoane. Pur si simplu aria de confort a unora se defineste prin mai multa caldura. Unde mai pui ca unii coreleaza totul cu ideea ca luna de nastere ofera o oarecare predispozitie pentru anumite stari. Asadar, esti nascut vara nu iti va placea iarna si tot asa. Insa dincolo de astfel de presupuneri cand vine vorba de starile de frig accentuate totul ar putea trada o problema de sanatate.

De vina ar putea fi:

  • Anemia. Simptomele in astfel de cazuri se refera la stari de oboseala, la un ten palid, asta pe langa senzatia permanenta de frig. De vina este nivelul globulelor rosii, insuficiente pentru a transporta oxigenul pentru intreg organismul. 
  • Tiroida. Cand aceasta glanda nu secreta un nivel satisfacator de hormoni pacientul resimte pe langa frigul constant o oboseala, subtierea parului, peile uscata sau chiar probleme cu greutatea. 
  • Diabetul. In cel mai bun caz ar putea fi vorba de diabetul de tip unu care nu necesita insulina si se poate tine in limite cu ajutorul dietei si a unei vieti sanatoase. Cand o astfel de boala este motivul pentru care frigul iti da batai de cap vei resimti de asemenea si ameteli, stari de voma, mancarimi, pierderea poftei de mancare. 
  • Probleme de circulatie. Poate cel mai frecvent caz senzatia de frig apare pentru ca extremitatile nu sunt irigate corespunzator. Vasele de sange se ingusteaza si pe fondul unor probleme ce se coreleaza cu asta apare senzatia de frig, de rece la maini si picioare.
Una peste alta cand frigul simti ca se instaleaza desi nu ar fi cazul si desi mediul in care te gasesti nu este unul mai putin prietenos ca si temperatura trebuie sa te gandesti serios la ce s-ar putea afla in spatele acestei probleme. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.