miercuri, 26 februarie 2014

Reusita la examene si viitorul

Dragi prieteni, dragi cititori, dragi elevi si parinti nu disperati. Un 10 la bacalaureat nu e mai valoros ca un 7 si nici un 4 nu e o drama. Desigur ca notele reflecta in cel mai bun caz o realitate a cunostiintelor.Nimeni nu va garanteaza succesul in viata chiar daca aveti peste 8-9 si poate chiar 10 la Bac. La fel cum nimeni nu va poate opri sa realizati ce va propuneti, chiar daca nu ati luat bacalaureatul si va intrebati "ce fac fara bac". Cum o sa mai reusesc in viata sa fac ce mi-am propus?

Nimic nu e imposibil in viata, nimic nu va conditioneaza si cel care va spune acest lucru nu e un nlp-ist si un manipulator. Totul merge in viata conform propriului destin, conform norocului sau ghinionului si nu ordinii care se stabilieste acum. Bacalaureat-ul e o lupta dintr-un razboi! Exista o gramada de cai de reusita in viata, iar aceasta reusita poate fi masurata in o gramada de aspecte. In bani, in fericire, in emotii sau in orice altceva care va face fericiti. Si totusi...

Un aspect cu doua taisuri pana la urma. Caci diplomele aduc bani, un alt statut si o alta calificare. Fara bac e ca si cand ai trecut prin scoala numai de dragul de a face asta si pentru ca societatea impune asta. Fara diploma care sa ateste cunostintele tale si aptitudinile pe care le ai nu ai acelasi statut nici macar la un loc de munca. Esti necalificat, esti de un nivel mai jos. Conteaza in cele din urma sa faci totul pentru tine, sa te formezi ca om, sa treci prin toate etapele de cunoastere, prin toti anii de studiu. Nu, poate o a diua facultate nu te va ajuta prea mult in viata, iti va aduce doar o viata modesta. Si totusi mandria ta de a sti mai multe nu se compara cu nimic. Si daca nu mai conteaza examenele atunci de ce ne raportam la ele, de ce exista?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.