luni, 3 februarie 2014

Primul pas pentru un plan de constructie- studiul hidrogeologic si geotehnic

Se spune ca pana cand nu te vei intalni cu nevoia nu vei putea pune un real pret pe anumite domenii. Poate prea putini stiu despre studiul hidrogeologic si despre studiul geotehnic inse pe cat de pompos suna iti vei da seama ca acestea reprezinta primul pas pentru un plan ulterior de constructie, consolidare sau forare. Asa cum vei gasi si pe www.hidrogeotesting.ro domeniile pentru care se aplica astfel de studii sunt parte din viata noastra.

Studiul hidrogeologic

Acesta se refera la un plan amanuntit ce se realizeaza pe o suprafata de teren, cu menirea de a analiza in ce masura se va putea fora pentru a se gasi sursa de apa. Nimic nu poate fi la intamplare caci pana la urma nu vei sapa ca si cand iti incerci norocul. Si nu conteaza numai adancimea insa si calitatea sursei si calitatea terenului pentru ca in constructia unei fantani se necesita materiale ce trebuie sa faca fata situatiei. Sunt alunecari de teren sau nu, care este zona pe care ai putea sa mizezi inseamna parte din studiul hidrogeologic.

Studiul geotehnic

Pe aceeasi lungime de unda insa cu directie catre calitatea unui teren in cazul unui studiu geotehnic se pune accent pe posibilitatea de a construi sau de a reface o constructie in functie de caracteristicile zonei. De ce conteaza atat de mult aceste aspecte? Desigur investitia trebuie protejata si deciziile ce sa iau cu privire la astfel de activitati trebuie sa se bazeze pe un plan de viitor. Insa nimeni nu isi doreste ca dupa un timp baza, temelia unei constructii sa fie avariata. Si nu poti da vina pe cei care au construit totul ci pe tine, neavand grija sa tii cont de ceea ce conteaza. Un studiu geotehnic te pune in tema cu solutia optima in functie de zona, de terenul ales. Asadar, se vor analiza cu privire la tipul de sol granulozitatea, umiditatea, coeficientul de tasare specifica si multe altele, acele aspecte care tradeaza in ce masura in viitor o constructie poate fi afectata sau nu. Pe baza unui astfel de plan vei sti care este cea mai buna decizie pe care sa o iei. Casele batranesti sunt deja cu un risc de a nu rezista in timp la factorii de mediu la care se mai adauga si terenul pe care sunt plasate astfel ca este de la sine inteles ca orice decizie de consolidare trebuie sa fie atent studiata.

Nascute din nevoia de a face lucrurile la un nivel superior de calitate studiile de acest gen se inscriu in categoria de nevoi absolute pentru planul de viitor. Fie ca este vorba de sursa de apa pe care incerci sa o descoperi sau despre consolidarea unei cladiri nu este de ignorat ca studiul geotehnic, respectiv cel hidrogeologic vin cu amanunte importante. Pe www.hidrogeotesting.ro vei gasi toate aspectele necesare care sa te conduca spre o colaborare de succes cu echipe bine pregatite, indiferent de situatie si indiferent de locatie. Mai mult decat ideea in sine de nevoie de astfel de studii vei gasi si oameni pregatiti sa te consilieze ulterior, pe baza unei analize amanuntite de interpretare a datelor.

2 comentarii:

  1. da!! foarte util articolul tau, mai ales ca eu stiam ca primul lucru care se face este un studiu de prefezabilitate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Primul pas, care ar trebui facut este acesta!!! deoarece, studiul de fezabilitate reprezintă, in fapt, transpunerea in limbaj administrativ a noţiunii de plan de afaceri din domeniul privat.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.