luni, 17 februarie 2014

Povestea controversata a adolescentei dorita a fi maicuta- ratacire sau o reactie fireasca?

Tot weekend-ul ziarele au titrat stiri despre Iulia; intreaga media a vorbit despre cazul olimpicei care a fugit de acasa. Parintii sustineau ca e vorba de o rapire, cu o oarecare idee ca ar putea fi vorba de dorinta acesteia de a fi maicuta. Asa cum si preotul la care Iulia se spovedea a marturisit se prea putea ca aceasta sa fi plecat la o manastire. Confirmarea vine ulterior. Din fericire Iulia este gasita si se intoarce acasa dupa un "sejur" de cateva zile la o manastire din zona Moldovei.

Povestea cu atat mai controversata cu cat se pare ca fata lasase un bilet pentru parinti justificand ce isi doreste si ce face. Si daca adevarul pur este dorinta de a trai printre fete bisericesti la manastire ar putea fi o dovada clara de dedicare si iubire fata de divinitate. Si daca nu asa stau lucrurile se pare ca tanara trece printr-o perioada incurcata a vietii sale. Insa in timp ce unii aleg calea distractiei, a nebuniei, a alcoolului ea isi doreste un singur lucru: apropierea de Dumnezeu.

Nimeni nu isi doreste raul pentru propriul copil. Insa in egala masura este imposibil a nu se remarca o tristete a parintilor cand copilul pleaca de acasa cu un astfel de scop. Este frustrant sa stii ca ceea ce credeai ca va fi viitorul copilului se transforma intr-o clipa in altceva. Si totusi pe cat de greu de inteles cand vine vorba de oamenii de rand pe atat de normal in randul celor care isi viseaza viata alaturi de Dumnezeu. Maicile cat si calugarii au o dedicatie aparte, o inclinatie deosebita- intreaba un om de rand cum ar putea sa traiasca in post si rugaciune si iti va marturisi ca o astfel de viata nu ar putea fi decat pentru o perioada. Sa fie o ratacire sau inceputul a ceea ce parintii nu vor putea tine in frau caci iubirea de divinitate nu cunoaste limite?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.