vineri, 28 februarie 2014

Ne complicam prea mult

Zi de zi avem de luat decizii, de realizat proiecte, de finalizat unele si de adaugat altele. Ne lovim insa de detalii si nu vedem muntele de dealuri. Cautam prea multe, gasim prea putine. Cum sa iti simplifici viata cand totul este important pentru tine, cand nimic nu poate astepta? Iata cateva modalitati prin care sa iti poti simplifica viata.

  1. Esti prea accesibil. Spune de mai multe ori nu doar pentru ca acel da pe care il vei rosti din cand in cand sa conteze mai mult pentru tine. Nu refuza sa ajuti mai ales cand asta te face sa te simti bine si sa intorci un favor poate. Insa la un moment dat trebuie sa incetezi in a fi atat de disponibil, raspunzand oricand la orice mesaj, telefon, e-mail etc. 
  2. Cantitatea nu este cea mai buna in defavoarea calitatii. Limiteza-ti numarul de prieteni mai ales cand iti doresti ceva constructiv in viata. 
  3. Limiteaza-ti numarul de lucruri pe care le detii. Da, ai nevoie de multe dintre ele insa nu de 7 tricouri toate negre, de alte 10 doar albe etc. Scapa de ele, economiseste bani si cand vei avea nevoie de ceva nu vei sta prea mult pe ganduri, cand vei cumpara altele nu va trebui sa pierzi timp cautand loc si inghesuind toate lucrurile. 
  4. Fii echilibrat si relaxat. Nu trebui sa iei decizii la nervi si sa faci promisiuni cand esti fericit. Pe unele le vei uita, pe altele nu vei putea sa le duci la bun sfarsit. Invata sa analizezi deciziile si sa faci asta cand esti cu mintea limpede. Se spune ca noaptea este un sfetnic bun- si nu numai. Observa stelele, plimba-te mai mult, gandeste-te mai mult la tine. 
Nu iti va da nimeni o reteta a fericirii, a vietii implinite, nu iti va simplifica nimeni viata. Doar tu poti face asta si nu trebuie sa pierzi timp pentru asta. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.