miercuri, 5 februarie 2014

Cand povestile devin adevarate- secretele fericirii in cuplu

Se spune ca nu ar trebui sa ai pretentii si asteptari de la oameni pentru a nu fi dezmagit. Si asta se intampla si in relatiile de cuplu, acolo unde de cele mai multe ori incercam sa gasim cat mai multe calitati intr-o singura persoana. Poate deveni frustrant in cele din urma sa nu gasesti pe acel cineva care sa "corespunda" cu criteriile tale.

Cu cat pretentiile cresc cu atat sansele scad de a gasi in partener toate calitatile dorite. Si totusi, cum sa te rezumi la prea putin? Ca parca din povesti cercetatorii spun ca reteta fericirii consta in 3 mari parti de care sa tinem cont. Sa nu facem rispisa de dorinte spun ei caci multe pot fi banale sau cu care ai putea sa treci cu vederea. In primul rand uita de frumusetea chipului. Da, ea vine din interior insa mai mult decat atat se pare ca studiile demonstreaza ca barbatii frumosi nu sunt cei mai fericiti in cuplu sau casnicie, ba mai mult nu sunt nici cei mai satisfacuti. Pe principiul urat sa fiu bani sa am.

Dar nici aceasta parte nu este tocmai cea mai edificatoare. Prea multi nu inseamna fericire din start insa nici prea putini nu reprezinta un caz fericit. In plus studiile arata ca in randul celor cu venituri mici cel putin in SUA exista cea mai mare cota de divorturi. Concluzia: echilibrul, cat sa am sa nu duc lipsa.

Ingredientul principal ramane pana la urma se pare firea placuta. In timp ce partea materiala si ceea ce tine de fizic nu dainuie in timp trasaturile de caracter raman parte din viata partenerului. O fire placuta care sa se adapteze oricarei situatii este poate idealul cazului.

Cauti fericirea unde nu trebuie sa iti faci false iluzii despre ce ai dori sa aiba partenerul pentru a fi fericita. Conform specialistilor insa secretul consta in trasaturi bine stabilite conform studiilor. Dar da, mai este si partea ca dragostea si compatibilitatea nu tine de stiinte exacte.

1 comentarii:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.