vineri, 28 iunie 2013

Ma gandesc la un aer conditionat

Imi amintesc ca am scris intr-o groaza de articole cat de mult urasc eu caldura, cat de tare la ma afecteaza din punct de vedere fizic, deoarece imi taie pofta de mancare, imi face noptile imposibile. Da, am putea spune ca intr-un fel iubesc ploaia, iar tara care mi se potriveste ar fi Anglia probabil, din punct de vedere meteo. Si ma gandesc ... sa pun niste banuti deoparte si daca nu in vara asta, la toamna, sa vorbesc cu parintii si sa imi montez un aer conditionat in camera mea. Insa ma tem de un singur lucru, de faptul ca organismul meu s-ar putea sa ii faca mai mult rau decat bine daca in utilizez in exces. Si ... nu e mare scofala nici cu intretinerea. Daca se defecteaza un doi te bagi pe net si cauti service de aer conditionat in bucuresti , sa zic asa...Vin baietii si in maxim 2 h il fac. Astfel a procedat un vecin de-al meu, care are aer conditionat de 4-5 ani. De exemplu cand e cald il porneste seara 40 min, poate cand mananca sau merge la dush iar apoi pune capul linistit pe perna, fara sa fie iritat de faptul ca datorita caldurii ii se lipesc asternuturile pe corp.

Un aer conditionat nu e asa de scump incat sa nu imi permit. Curentul e ok in zona in care locuiesc, iar daca as incarca factura de energie cu 20 % nu ar fi o problema sa zic. Un aer conditionat ajunge undeva la 22 de milioane, iar consumabilele ajung la maxim 100 RON pe an vad dupa o prima vedere. Gasesc de unde sa cumpar in apropiere, cunoscut o firma care se ocupa si cu service aer conditionat dar si de vanzari. Mie teama insa sa nu il pot utilza. Uneori ma doare capul dupa ce calatoresc cu masina si merge aerul conditionat mult timp, alteori ma simt extrem de bine. Mai bine zis, ma dor capul si ochii...Alteori e o fericire totala cand sunt caldurile alea groaznice statul chiar si pentru 5 minute intr-un loc cu aer conditionat.

Voi ce ati face in locul meu? Ati cumpara un aer conditionat daca sunteti constient ca exista riscul sa il foloziti ocazional sau poate mai deloc. Acum sa vad, o sa merg cu tata sa ma interesez. Se vedem el ce parere are...Oricum daca nu aer conditionat, trebuie facut in continuare ceva cu, camera mea, datorita caldurii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.