miercuri, 5 septembrie 2012

Bacalaureat diferentiat

Am trecut deja peste etapa asta din viata care culmineaza cu examenul maturitatii, iar liceul parca l-am terminat acum X ani.Privesc oarecum detasat rezultatele atat din iulie cat si din sesiunea de toamna a bacalaureat - ului, cu toate ca daca nu ma trezeam din vegetat cu cateva luni inainte, sustineam si eu poate o proba in sesiunea asta.Ideea e ca, omul cand e cu sabia deasupra capului poate sa faca lucruri interesante, iar motivatia e lucrul ala importanta care face diferenta dintre progres si regres.

Nu vreau sa va vorbesc de cate corigente am avut in liceu, despre cum era sa ma las de scoala sau cum era sa fiu olimpic sau premiant.Vreau sa va povestesc de cum se fac lucrurile in tara asta...vreau sa va reamintesc ca asteptam niste schimbari de la guvernul Victor Ponta, vreau sa vaa reamintesc ca atunci cand am inceput Romania Europeana credeam si speram sa survina o schimbare.

Daca e sa ma analizez personal si sa fac o introspectie, defapt in articolul asta nici nu vorbim de bacalaureat diferentiat sau de mocirla din sistemul educational romanesc.Vorbim de o anumita stare de spirit prezenta in societatea romaneasca, de o anumita meteahna mioritica, ascunsul gunoiului sub pres.Adica nu ma uimeste foarte mult decizia lui Androneasca, nu ma mira faptul ca dupa ce a desfiintat scolile profesionale, inventeaza un fel de diploma prin care recunoaste absolvirea liceului de cei care nu sunt suficient de bine pregatit pentru a promova un examen greu si uimitor de bine supravegheat.Fraudele oricum se petrec...baietii sau fetitele cu bani oricum promoveaza bacalaureatul, insa faza de research a unei pile e mult mai grea acum.

Observ ca se tot bate saua cu "absortia absolventilor de piata de munca", insa cred ca prima data ar trebui sa revina nea Nicu Ceauescu si sa facem iarasi niste orase monoindustriale.Ideea e ca eu m-am saturat sa tot sper sa pice din cer o lume mai buna sau sa se schimbe ceva.Sunt satul de societatea romaneasca autista si de orice masura luat de un tip ce sta toata ziua intr-un birou.Expectorez pe voi, vreau un job bine platit, o asigurare medicala privata, o masina si o locuinta...nu vreau nici bacalaureat diferentiat pentru idioti si nici politica ieftina pentru pulime.Nu vreau nimic de sa ajung sa imi gasesc propria liniste.

Voi va dati seama ca daca orice lucrare de la bac e corectata la contesatii de un profesor mai exigent sau mai indulgent nota se poate schimba cu cel putin 50 sutimi.Despre ce rahat vorbim?Conteaza cine corecteaza, la fel cum in alegeri conteaza cine numara.Traiam intr-o societate bolnava.Ma intristeaza totusi cresterea abandon - ului scolar si inegalitatea prezenta la tot pasul in societatea asta...insa pe zi ce trece sunt constient ca nu pot schimba nimic.Toti suntem pana la urma carne de tun in fata sistemului.


4 comentarii:

  1. Sincer văd că direcţia luată este spre "legalizarea" prostiei, începând de la "micile" modificări făcute de Academia Română cu adoptarea "nicio" "niciun" şi altele făcute pentru agramaţii care nu puteau scrie corect, miscarea asta de du-te vino cu bacalaureatul, ba 5, ba 7, ba 3 probe, acum bacalaureatul diferenţiat, facultăţile private, ba o hotărâre că să se intre la facultăţile de stat fără bac etc...
    Vai şi-amar de viitorul ţării.
    PS: mulţumesc pentru videoclip. Nu văzusem încă varianta asta.
    Salutare şi numai bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu ma intelege gresit.nici eu sunt pruteanu sau un mare academician.nu tolerez sintagma "legalizarea prostiei" pentru ca undeva in minte imi aduce de "legalizarea inegalitatii", probabil datorita faptului ca prostii au mai mult succes decat oamenii normali, care muncesc si sunt la locul lor.bacalaureatul deja din sesiunea de toamna a inceput sa se fraudeze.

      cand am vazut filmul The Wall si l am descoperit pe Pink Floyd am avut senzatia ca l am apucat pe Dumnezeu de maneca.am fost si eu un elev mai capricios, dificil.

      Ștergere
  2. o prostie facuta pe genunchi de Abramburica.ori iei bacalaureatul ori nu.de unde bacalaureatul asta diferentiat?postliceala poti sa faci oricum

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu cred ca este un lucru bun ca au ales asa, sunt omameni care nu vor sa faca o facultate sau nu sunt in stare.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.