joi, 23 februarie 2012

Lupta cu cenzura.

Romania va amana procesul de ratificare a acordului ACTA pana cand Curtea Europeana de Justitie se va pronunta pe acest subiect, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, citat de Mediafax. El a precizat ca subiectul a fost discutat in sedinta de joi a Guvernului. Comisia Europeana anunta miercuri ca va trimite ACTA la verificari la Curtea Europeana de Justitie, cea mai inalta instanta europeana urmand a stabili daca exista incalcari de orice fel in privinta drepturilor fundamentale si a drepturilor de proprietate intelectuala.

"Astazi a fost o decizie la nivelul Cabinetului in urma unor discutii cu ministrii responsabili pe problema ACTA. S-a tinut cont de evolutiile internationale, unde sunt state care deja au suspendat acest acord, iar Comisia Europeana s-a adresat Curtii de Justitie pentru o evaluare a acordului. Tinand cont de toate aceste elemente, s-a stabilit ca ratificarea sa fie amanata pana cand vom avea un raspuns al Curtii de Justitie si abia apoi se va lua o decizie in acest sens in privinta acordului ACTA in ceea ce priveste Romania", a spus Suciu.


Cu toate ca Germania si Slovacia care nu fac parte din statele semnatare ale acordului, au oprit pregatirile pentru semnarea acestuia si Lituania deasemenea a suspendat ratificarea acordului ACTA se pare ca lupta cu cenzura in opinia mea nu o sa opreasca aici.

De ce?

Pentru ca Romania adopta cu viteza luminii orice directiva venita de la licurici, deci "sign like maior".Faptul ca suntem niste slugi ne e confirmat inca odata.Chiar daca ACTA nu trece sunt convis ca exista o viitoarea propunerea de lege care sa ceara ingradirea libertatilor cetatenesti si a dreptului de exprimare pe internet.Probabil ca baietii ce au conceput PIPA/SOPA/ACTA nici nu se asteptau ca sa fie ratificate inca si vroiau doar sa pregateasca publicul, mai bine zis "au luat pulsul" societatiilor europene.

Noi romanii nu avem nici un fel de libertate de decizie, iar ceea ce imi dadea incredere, speranta ca mai avem niste baieti nationalisti si corecti in servicii (reformarea serviciilor secrete) a disparut.Cred ca a mai cazut un mit, iar "serviciile speciale sunt din ce in ce mai sodomizate aceasta palida democratie".Mai multe aici.


Surs Stire:http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11581375-romania-amana-ratificarea-acta-pana-decizie-curtii-europene-justitie.htm



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.