luni, 2 ianuarie 2012

De ce Romania?


Intalnesc zi de zi atitudini sau stari de fapt care imi declanseaza in minte o intrebare;De ce m-am nascut in Romania?Intalnesc adesea adolescenti, tineri studenti dezamagiti de starea actuala a natiunii romanesti, care isi pun si ei intrebarea;De ce Romania?O tara in care valorile nu sunt pretuite, o tara fara o societate ierarhizata in clase sociale, o tara a contrastelor, cu o mare diferenta care se creeaza zi de zi, intre Romania lor si Romania noastra.Romania celor care au parinti care se straduiesc sa asigure copiilor lor un trai decent, sa acceada practic la clasa de mijloc, clasa adanc subtiata, poate inexistenta in tara noastra.Vad zilnic tineri de 20+ in masini mai scumpe decat bunurile multor profesori adunate la un loc.Vad zilnic cum legea este interpretata sau abolita de catre politisti care din pacate, masoara unii dintre ei, faptele in functie de omul care se afla in fata lor.Vad cerestori, vad oameni batrani care nu fac altceva decat sa fie ingrijorati de numarul lor de medicamente si de faptul ca trebuie sa dea pipet cu sistemul pentru obtinerea lor.Vad elevi, colegi de a XII a derutati de ce vor face dupa liceu, care isi pun inca de acum intrebarea:Ce o sa fac dupa?

Observ ca noul an a inceput cum nu se poate mai prost, cu scandaluri intre rromi, cu un politist ranit si cred cu un interlop si el impuscat.Romania e tara contrastelor.

Partea proasta am expuso mai spus.Desigur ca mai sunt si parti bune, cunoscute in special de cei care acced la un nivel mai ridicat de cultura si de informatie.Cred ca pentru cei 100 mii de elevi care nu au promovat BAC-ul anul acesta, exista o solutie (agricultura, o casa la tara, de unde sa revina mai apoi in oras in toamna). Nu sunt adeptul solutiilor extreme, nu cred ca plecatul din tara e o solutie si nici nu impartasesc motto-ul unora, "Romania e o tara frumosa, pacat ca e locuita".

Pe blogul acesta vedeti Romania mea, a noastra, o tara vazuta prin ochii unui tanar de 18 ani.


4 comentarii:

  1. Cand aveam eu 18 ani nu cred ca in Romania exista cuvantul blog. Si nu a fost foarte demult. Romania cred ca e o tara la fel ca toate celalate doar ca e o degringolada mai mare in mentalitati. Cel mai important e sa-ti alegi tu un drum si sa nu te lasi influentat de ceilalti. E o calitate sa vezi doar partile frumoase ale acestei tari si un defect sa-i vezi doar partile negative.

    RăspundețiȘtergere
  2. yep, asta si vreau sa fac.dau STOP la TV si scriu pe blog cand am chef si timp.

    ms de vizita!

    RăspundețiȘtergere
  3. "o tara fara o societate ierarhizata in clase sociale"...ce vrei sa spui? consideri ca nu avem clase sociale in Romania?

    RăspundețiȘtergere
  4. e un pic scoasa din context afirmatia mea.

    O tara in care valorile nu sunt pretuite, o tara fara o societate ierarhizata in clase sociale, o tara a contrastelor, cu o mare diferenta care se creeaza zi de zi, intre Romania lor si Romania noastra.

    stratificare sociala avem, insa nu exista clasa de mijloc.avem o plafonare a valorilor si o uniformare a societatii din punctul meu de vedere.e ceva intre comunism in care toti sunt la fel si democratia noastra, in care 10 % iau deciziile, au resursele si restul, noi "p*limea.

    p.s:la urmatorul comment sper sa te semnezi daca astepti un raspuns :)

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.