marți, 3 ianuarie 2012

Capitalele culturale europene din 2012

Capitalele culturale europene din anul 2012

Pentru anul 2012 au fost desemnate capitale culturale europene oraşele Guimaraes din Portugalia şi Maribor din Slovenia.In fiecare dintre acestea doua vor fi organizate de-a lungul anului evenimente muzicale, de teatru, dans, film şi literatură, prin intermediul cărora îşi vor prezenta lumii propria cultură.Potrivit comunicatului de presa al Comisiei Europene, programul oficial al evenimentelor artistice va incepe pe 13 ianuarie in Maribor si pe 21 ianuarie in Guimaraes.

E de mentionat faptul ca in anul 2007 orasul Sibiu a fost desemnat „Capitala Culturala Europeana“ , alaturi de Luxemburg , care a fost numit pentru a doua oara, prima data fiind desemnat in anul 1995.

Pentru ce interesati sa le faca o vizita, sau doar sa afle mai multe detalii despre specificul locului pot vizita site-urile officiale ale celor doua capitale.

Guimarres 2012: http://guimaraes2012.com/

Maribor 2012: http://www.maribor2012.info/en/


Cu toate ca ii lasam pe cei preocupati in ale turismului sa caute mai multe detalii, nu pot sa nu lipseasca cateva poze.Pozele de mai jos sunt cu Maribor, iar pentru mai multe poze aveti si sursa, unde gasi map's,restaurante...hmmm chestii care pe noi ne trimit cu gandul la vacanta si e prea devreme :)

Maribor Photos
This photo of Maribor is courtesy of TripAdvisor

Maribor Photos
This photo of Maribor is courtesy of TripAdvisor


Maribor Photos
This photo of Maribor is courtesy of TripAdvisor

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.