joi, 22 februarie 2018

Sfaturi privind folosirea unei oglinzi decorative

Cu totii stim ca o oglinda este un element practic si poate face parte din orice incapere. La fel de popular este si faptul ca o oglinda este de preferat mai cu seama in incaperi inguste, mici, pentru ca oglinzile pot crea efectul de spatiu generos. Cu toate acestea, merita cu siguranta mai multa atentie. Afla in randurile ce urmeaza cateva sfaturi si trucuri despre modul care in te poti folosi de oglinzi pentru a defini un spatiu. 


Efectul de oglinda 


O oglinda poate crea efectul de luminozitate, mai ales daca este amplasata corect cat sa deserveasca acestui scop. De asemenea, acelasi element poate transforma un spatiu intr-un cadru spectaculos, elegant si dinamic. Mai mult decat atat, daca preferinta este aceea de a crea un mic colt de camera dedicat exclusiv jocurilor de oglinzi, atunci se poate crea si o armonie de lumini. Spre exemplu, mai multe oglinzi decorative Holz Art pot crea un puzzle. Pot fi un tot unitar si totodata un punct focal al unei incaperi. 

Daca incaperea in care se doreste instalarea unei oglinzi este una inalta, atunci sunt de preferat oglinzile verticale, in timp ce o incapere lunga are nevoie de un efect opus, creat de prezenta unei oglinzi orizontale.

Dupa se stabileste forma in sine si locatia corecta, multi se vor intreba daca mai este necesara inramarea sau oglinda poate ramane in forma sa bruta. Specialistii spun ca o rama poate fi exact acel element care aduce mai mult stil intregii imagini. Deci sansele sunt ca oglinda aleasa sa fie mai degraba o piesa pretioasa in intregul spatiu. 

Desigur, la randu-i, si rama va avea nevoie sa treaca prin diferite filtre pana la o alegere potrivita. Daca vor fi mai multe oglinzi intr-o incapere, este de preferat ca acestea sa aiba o tematica similara in privinta ramei. Poate fi vorba de o culoare asemanatoare sau cel putin de aceeasi forma ori un model similar. 

Daca incaperea si casa in sine urmeaza un principiu al coloristicii, atunci clar ca si rama va avea nevoie de acelasi stil. In schimb, o nota de eleganta este oferita de ramele cu nuante aurii, cu sau fara detalii sculptate. De preferat ca, pe langa astfel de rame mai pretentioase, sa existe mobila din lemn masiv. La fel, o forma ovala este de preferat pentru a accentua stilul romantic. 

Alte abordari 


Oglinzile ofera numeroase optiuni din punct de vedere al amplasarii. Asadar, tinand cont de faptul ca acestea raspandesc lumina, se pot alege oglinzi decorative Holz Art ce se monteaza pe sifonier, pe usa de ce nu. Acestea vor crea un efect spectaculos si vor pune in lumina mobila, aducand un stil pretentios incaperii. 

Pentru cei care se joaca cu arta am putea spune, amplasarea unei oglinzi peste o alta poate fi o abordare inovativa, unica, originala. In acest sens, cea de baza ar trebui sa fie de dimensiuni generoase, pe cand cea suprapusa trebuie sa fie contrastul, mai mica si mai simpla. 


Nu in cele din urma, daca esti adept al principiilor Feng Shui, te va interesa sa amplasezi o oglinda vis a vis de usa. Conform  acestor criterii de design o oglinda poate fi maniera de a contracara forte malefice, alungand asadar raul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.