luni, 6 aprilie 2015

Motive de cearta, motive de interes social

Se spune de ceva vreme ca natalitatea are de suferit. Pentru ca nu se mai indura romanii sa faca copii si in cel mai bun caz fac un copil. Ajungem sa avem o populatie tot mai imbatranita pentru ca nu ne grabim sa facem copii. Motivele sunt diverse, in mare parte economice insa sa nu uitam si ca la baza trebuie sa existe relatii foarte bune din punct de vedere emotional, sentimental.

Din lista celor mai comune aspecte pentru care se cearta cuplurile se numara:

  • Impartirea treburilor casnice. De regula femeile sunt cele care ajung sa se planga cel mai mult de lipsa de interes pe care o au barbatii cu privire la acest aspect. Ideal ar fi ca cei doi sa se impace si din acest punct de vedere. Crezi sau nu se pare ca acesta este motivul pentru care certurile in cuplu sunt tot mai frecvente. 
  • Memoria falsa. Se considera ca din punct de vedere psihologic ca fiecare dintre parteneri isi creeaza un soi de memorie falsa menita sa puna intr-o lumina mai buna. Asa ca te trezesti la o varianta de raspuns dintr-o alta era. Parca tu nu ai participat la acel moment din viata, parca tu nu ai ajuns sa fii acolo. Ciudat, nu-i asa?
  • Dependentele fiecaruia reprezinta de asemenea un motiv de cearta. Unii fumeaza, ceea ce duce la pierderi de bani de la contul comun. Este cert ca la un moment dat balanta inclina deloc echilibrata pentru cei doi parteneri. 
In orice caz banii sunt la mijloc de fiecare data. Fie ca sunt indreptati spre cheltuieli, fie ca tine de distractii si asa mai departe de la bani se cearta toata lumea. Si in astfel de conditii cum sa ajungi sa mai faci copii? Amani, pana cand crezi ca o vei duce  mai bine. Asa sa fie? 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.