joi, 27 iunie 2013

Contabil?

Am trecut deja aproape peste primul an universitar (v-am spus ca studiez domeniul uman) si ma gandesc ca dupa terminarea facultatii sa mai fac un curs / facultate intr-un domeniu total diferit fata de ceea ce fac acum. Ma gandesc la un curs de contabilitate, poate chiar la o facultate la fara frecventa in stiinte economice, gestiune sau contabilitate. Am observat ca desi economia romaneasca e pe duca, lumea mai are nevoie la servicii de contabilitate bucuresti de exemplu sau Cluj, Timisoara, Hunedoara si lista poate continua.

Ma refer ca economia are nevoie deoarece, indiferent daca ai 2 magazine de cartier sau o mare interprindere, unde ai directori economici, departament de achiziti, cu siguranta exista si o echipa de contabili sau chiar se apeleaza la servicii de contabilitate, se cauta firme contabilitate din Bucuresti , Cluj sau din alte mari centre ecnomice. E deosebit de importanta in ziua de azi activitatea asta economica, serviciile de contabilitate ale unor astfel de firme mai ales in cadrul procedurii de insolventa, atunci cand se cere un audit contabil, cand se realizeaza planul de organizare si esalonare a datoriilor, de asemenea atunci cand se cauta posibilele deturnari de fonduri care au falimentat firma.

E greu sa traiesti in tara asta si sa faci ce iti place, insa contabilii chiar mai au inca de munca. Pana la urma, sincer chiar as incerca sa fac o specializare economica, sa pot sa imi trec in CV ca ofer servicii de contabilitate, sa tin contabilitatea la 2-3 magazine si sa merg sa depun declarii fiscale. Pana la urma educatia contabila poate fi importanta si pentru propria persoana daca vrei sa iti deschizi un magazin si nu doar daca esti firma de contabilitate in bucuresti sa zic...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.