joi, 13 decembrie 2012

Voi ce ziceti?

Dragi prieteni, daca stau bine sa ma gandesc, am un spirit de parior, de aventurier in mine, mai ales ca pot spune ca imi place riscul in doze mici.Am ramas scarbit in ultima vreme de fotbalul romanesc, insa nu am renuntionat sa vizionez de exemplu Premier League, mai ales datorita faptului ca imi place sa joc la pariuri sportive.Nu joc sume exorbitant de mari, iar cel mai multi bani pierduti au fost 150 ron, in 3 ore pe pariuri sportive online live. Va ziceam ca sunt dezgustat de fotbalul romanesc, patronat de niste parveniti fara un pic de intelect sau de zgarciti gen George Copos, iar in ambele cazuri cele doua feluri de presedinti de club, lasa la sfarsit in urma lor, dezastrul, falimentul, insolventa.Genul de oameni care, considera ca, cuvantul patron = Dumnezeu, iar angajatul = sluga.Inainte de 1989 fotbalul care a fost sprijinit sa se dezvolte de statul comunist, a cazut in mana unor bisnitari de cea mai joaca speta, gen Giovanni Becali.Sportul ar trebui ajutat de stat, insa in conditiile actuale, cred ca singurul lucru pozitiv pentru sport ar fi falimentul echipelor care in felul acesta ar scapa de aceste lipitori.Pariurile sportive sunt foarte populare in Romania, iar majoritatea pariorilor zic eu, provin din fotbal, mai bine zis, sunt iubitori de fotbal.Aceasta categorie a iubitorilor de fotbal, nu cauta neaparat un profit urias din pariuri sportive si nu isi joaca banii de paine pe Steaua.Acestia vor mai mult sa se distreze atunci cand urmaresc un meci cu berea in mana.Multi dintre ei pariaza live pe internet, iar o parte isi rotunjesc veniturile, atunci cand norocul, amestecat cu stiinta, le surade. Militez dragi cititori pentru o tara fara fotbal, macar pentru o perioada.Deja fotbalul romanesc, ajunge sa se confunde cu mafia pariurilor, adica baietii care fraudeaza agentiile de pariuri si ii duc in sapa de lemn pe jucatorii de buna credinta.Mai multe despre fotbalul intr-un articol viitor.

2 comentarii:

  1. Sportul, altul decât fotbalul, DA! Ar trebui ajutat de stat. Fotbalul însă nu. Atâta vreme cât performanţele din fotbal sunt mediocre spre extrem de slabe şi nesimţite, atâta vreme cât sunt diverşi inşi cu bani care posedă cluburile, atâta vreme cât fotbalul nu este şi nici nu a fost, cel puţin în ultimii 15 ani, ambasador al sportului românesc (dpdv al comportamentului şi performanţelor), atâta vreme cât un gimnast, un înotător, un atlet depus un efort de zece ori mai mult decât un fotbalist, zic NU! Dacă statul ar susţine fotbalul ar însemna ca banii mei şi ai tăi să fie aruncaţi pe fereastră. Nu că ar fi o noutate dar cel puţin nu e nevoie să fie aruncaţi şi pe fotbal.
    Băgăm miliarde în fotbal, plătim non-performanţa cu bani grei, în timp ce olimpici, atleţi nu au unde să se pregătească sau cum să-şi perpetueze performanţa. De ajuns să te uiţi la Brăila - printre altele oraşul în care am trăit, care a dat campioane mondiale şi olimpice la înot - Diana Mocanu, Camelia Potec. Am avut un aşa zis bazin olimpic de care s-a ales praful, prin urmare nici performanţele nu au mai fost.
    Fotbalul nu. Şi eu vreau o ţară fără fotbal.

    RăspundețiȘtergere
  2. braila e cunoscuta la aranjamente fotbalistice :)

    deci eu cred ca sportul nu face imagine tarii.brand-ul de tara e ala cand un strain vine si vede ca suntem civilizati, ca nu il tepuieste taximetristul la otopeni si etc.merge intr-un sat si toti taranii au baie in casa si conditii decente..

    asta e un mit din epoca de aur ca sportul face imagine.sportul e bun ca sa nu faci gripa iarna si ca sa te deconectezi de la stres.

    mie imi place foarte mult ciclismul, pe care il urmaresc de la 9-10 ani cred.

    nici cu inotul nu mie rusine.iei o ciuperca de nu mai ai nevoie dupa de sport :))

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.