marți, 7 august 2012

Tara lui BREAKING NEWS

Sursa Poza http://pavelarcana.com

De fiecare data cand deschid televizorul pe posturile de stiri vad doar alerte de BRAKING NEWS si cam aceleasi stiri formulate diferit.Pamfletul, balada de mai jos e una geniala si satirizeaza perfect vremurile agitate de acum.

În Ţara lui Breaking News
Nu mai e loc de Isus

Şoc şi groază de proporţii
Trăim ca la Zidul Morţii.

Lacrimi, sînge pe pereţi
Umblăm parcă sîntem beţi.

Cum deschizi televizorul –
Păzea, ziua şi omorul!

Bandă galbenă şi neagră
De parcă-ar avea podagră

Totul pe-un fond muzical
Compus de un criminal.

Dum-dum-dum şi Bum-bum-bum!
Fraţilor, acum e-acum!

Pe unde scoateţi chiloţii?
(Cămaşa v-au luat-o hoţii).

În genunchi! Mîinile sus!
Că urmează Breaking News!

Toţi, cu sufletul la gură
Aşteptăm o lovitură.

Duduie televizorul
Mai grozav decît tractorul.

Toţi românii stau ciorchine –
Bomba vine, vine, vine!
Tensiunea-n aer creşte
Timpul parcă-ncremeneşte.

Numai crime, tîlhării
Copii care ard de vii

Jafuri cu mîna armată
Azi, o babă violată

Mîine, pedofili perverşi
Încît îţi vine să verşi.

Zeci de clanuri interlope
Spaima-ntregii Europe.

Breaking News şi News Alert
Ne-au dat creierii în fiert.


AUTOR CORNELIU VADIM TUDOR.TEXTUL INTEGRAL IN ZIARUL TRICOLORUL.

7 comentarii:

  1. in romania a murit presa de investigatie. totul se rezuma la relatarile reprterului de la fata locului, se aduc 2-3 tonomate sau 2-3 tantalai care despica fierul in 4 vreo ora. la final ajungi la concluzia ca dezbaterea lor te-a bagat mai mult in ceata decat sa te lamureasca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu pot decat sa ma minunez de emisiunile, "sezatorile" de la TV.nu se discuta pertinent, la subiect, exact cum spuneai si tu.parerea mea e ca pe multe televiziuni le salveaza decorul si vocea suava a prezentatoarelor sau a tantalailor, care te indeamna la somn.eu sunt uimit cum "fac ziaristii stirile".se vede ca le deformeaza de la o posta.de exemplu din 2-3 cuvinte la suparare spuse de catalina ponor, cred ca si scoase din context, la antena 3 se discuta de azi dimineata despre nimic.la fotbal e si mai grava situatia.

      esti de profesie jurnalist?

      Ștergere
  2. de profesie inot in lumea asigurarilor. presa??!!! hmmm e ceva ce ma atrage, si vreau sa o apuc incet dar sigur pe acest drum. am avut cred peste 50 de articole publicate atat pe site si in editia printata a gsp-ului. deci un punct de plecare.

    acum caut sa recrutez cateva persoane de pe mysport (aici daca rasfoiesti bine gasesti articole de sport excelente, unele cu mult peste ce se scrie in gsp). o sa achizitionez un domeniu si ii dau drumul la treaba, serios. sunt la stadiul de calcule, vreau sa platesc oamenii care vor lucra alaturi de mine. pe burta goala nu lucreaza nimeni. vine din curiozitate alaturi de mine, o saptamana, o luna, dar daca nu-i stimulat financiar omul isi pierde motivatia. banii pentru colaboratori ma tine deocamdata in loc pe un simplu blog.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu scriu bine pe nisa de social/politica.ma bag si eu daca vrei, mai ales ca stiu cat de greu e sa iti fac loc intr-o lume dominata de colosi care detin monopolul.e ca in economie.bloggerii mari fac trend-urile.eu de exemplu mi-am cumparat http://romania-europeana.eu insa nu imi permit un host cum vreau eu.sunt proaspat student, iar de cand blogspot-ul face figurile cu PR-ul si redirectul pe tari nu am reusit sa vand nimic.ideea e ca ambitia te ajuta sa te autodepasesti, chiar daca nu iti arde in unele zile de blog.

      Ștergere
    2. pastram legatura, pe aceasta tema

      Ștergere
  3. mai sunt proiecte interesante pe net referitor la nisa sportiva. cum ar fi sportcafe.ro sau digitalsport.ro. se scrie bine, dar daca nu-s fonduri sa se investeasca in publicitate, nu-s fonduri pentru a cumpara drepturi de autor, stagneaza pe loc si vor ramane la stadiul de amatorism.

    am avut o oferta de la ziua veche sa-mi public articole la ei, sa ma ocup putin de redactia lor de sport, dar cand am ajuns la bani ne-am impotmolit.

    era ceva de genul : scrie tu ca om vedea noi, cand si cat te vom plati. am spus pas, asa ceva nu se poate

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.