joi, 1 martie 2012

Iluzia de Romania

Nu cred ca Romania de acum ma reprezinta.Asta nu e tara mea si nici tara voastra, locul in care bolnavii de cancer se roaga sa primeasca morfina iar parintii copiilor de 5 ani spera ca legea privind clasa 0 sa fie abrogata, pentru ca acestia sa nu fie aruncati de la o varsta atat de frageda in crudul sistem educational romanesc.

Nu cred ca Traian Basescu, Mihai Razvan Ungureanu si suita sunt reprezentativi pentru poporul roman.Cu toate ca as vrea sa fiu in continuare optimist si sa cred ca Romania mai are o speranta si sunt din ce in ce mai sigur si mai transant:noi nu existam in tara asta.

Romania asta nu e tara mea, nu e tara voastra, chiar daca va aflati in preajma unor oameni exceptionali in mediile in care socializati, iar noi de cele mai multe ori suntem doar musafiri.

Chiar daca aveti si voi Romania voastra care din cand in cand va multumeste tin dragi prieteni sa va anunt ca asta e o iluzie.Cancerul poate sa loveasca pe oricine, cu sistemul de sanatate toti ne intalnim mai devreme sau mai tarziu, mai grav sau mai putin grav.Cu sistemul de invatamant toti dam piept chiar daca nu avem ghinonul sa invam la un liceu prost de la periferie sau nu avem copii de 5 ani.
Cu politia romana, fie ea rutiera, fie jandarmerie ne intalnim in fiecare zi, chiar daca nu am avut toti ghinionul sa fi dat intr-o groapa mai mare, un mic cracter de Romania sau sa fi umflat norma de amenzi a unui politist ...

Nedreptatile se intampla in fiecare zi draga romane, chiar daca tu ai norocul sa fi scapat azi sunt convins ca maine sau in viitorul apropiat nu o sa mai scapi.O sa suferi pentru ca ai facut alegerea gresita, pentru ca te-ai conformat de multe ori cand nu era cazul sau ai tratat cu indiferenta lumea si viata, pana cand te-ai trezit intr-o alta tara in care acum esti tolerat la fel ca si un musafir.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.