vineri, 10 februarie 2012

Mediocritate.Romania acum.

MEDIÓCRU, -Ă, mediocri, -e, adj. 1. Care se află între două limite extreme, mijlociu, potrivit; care nu iese din comun, nu se evidențiază prin nimic, modest, banal. 2. Lipsit de inteligență, de capacitate ori cultură, de spirit; fără valoare. [Pr.: -di-o-] – Din fr. médiocre.
Dexonline.ro

Sunt si obosit si sper ca articolul asta sa nu sune de parca "mi-as baga picioarele in poporului roman".

Cred ca am ceva timp de cand noptile de dezamagire, imi sunt umplute de ganduri de genul:sunt mediocru?suntem un popor mediocru?cum pot sa fac sa ma adaptez la Romania actuala si implicit viata mea sa o ajustez in functie de asta (adica sa nu pun suflet in lucruri pe care majoritatea le crede de rahat).De ce sa fac asta?Pentru ca mai devreme sau mai tarziu intervine conformismul social si de la o vreme chiar iti bagi organu in totu si in toate trebuie sa renunti la parerile si ideile obraznice si sa faci ce fac ceilalati.Daca nu te conformezi, cam esti solo in tara asta.Daca nu te gandesti sa faci 10 copii fara viitor, daca nu mergi la biserica, daca nu asculti manele si nu conduci un BMW din 90' nu esti roman.

Care e normalitatea in viziuna concentatenilor mei?Sau mai bine zis ce inseamna mediocritatea explicata din prisma gandurilor mele.

Esti mediocru la ora actuala daca:

1.Esti bugetar, lucrezi 18 ore pe saptamna si pe langa faptul ca te plangi de salariu mic, nu faci si altceva.
2.Esti mediocru daca ai turnat 5 copii pe care ii educi in spiritul "fa mama bani".
3.Esti mediocru daca iti place Becali pentru ca face donatii si e credincios.
4.Esti mediocru daca crezi ca esti miezu din chifla, in timp ce altii te fura, schimbandu-se intre ei din 4 in 4 ani.
5.Esti mediocru daca muncesti la patron si il lasi sa te calce in picioare.
6.Esti si mai praf daca crezi tot ce zice pe la TV si daca plangi cand moare X-ulescu.
7.Esti deja de cacat daca ii injuri pe toti cei care iti sunt superiori, inclusiv pe politisti.
8.Esti mediocru daca crezi ca esti miezu din chifla daca ti-ai tras o familie, o masina si ti-ai luat un apartament construit in 60' si mai ai si de platit pentru el rate pentru toata viata.
9.Esti mediocru, daca crezi ca securistii au disparut iar democratia o sa vina in Romania dupa ce moare Iliescu.
9.Ba in p*la mea, esti mediocru nene, daca crezi ca agricultorii is tarani, iar profesorii intelectuali, iar presa cainele de paza al democratiei, iar tinerii politicieni nu sunt crescuti de cei mai batrani.
10.Esti mediocru, pentru ca esti roman si faci ca majoritatea.Adica bei, mananci, futi si te culci, in timp ce viata e doar una, iar tu esti cat o furnica pe Terra.Traieste in p*la mea.


Inca nu ma conformez, cu toate ca incerc..

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.