vineri, 17 februarie 2012

Cum stam cu atragerea fondurilor europene

Romania a atras fonduri europene nerambursabile in 2011 in valoare de 1 miliard de euro, fata de Polonia care in acceasi perioada a atras 18 miliarde. In 2011 investitiile straine in Romania au fost de aproximativ doua miliarde de euro, aceste investitii nu sunt din fonduri europene, desi avem pusi la dispozitie sume importante de bani pe care ar trebui sa-i cheltuim.

Pentru anul 2012 guvernul are stabilit ca obiectiv sa atraga peste 3,5 miliarde de fonduri europene si peste 2,5 miliarde fonduri destinate agriculturii si dezvoltarii rurale.

Sursa

5 comentarii:

  1. Mihai Răzvan Ungureanu: "Avem la dispoziţie două surse importante pentru creşterea veniturilor bugetare şi a produsului intern brut: accesarea şi gestionarea eficientă a fondurilor europene şi combaterea evaziunii fiscale."
    Să vedeţi ce spectaculos se va schimba situaţia absorbţiei fondurilor europene :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Te rog ar fi frumos să setezi culoarea literelor într-un fel să contrasteze cu albul fiindcă dacă pui gri deschis ochiul se chinuie să citească iar eventualul cititor e îndemnat să nu mai intre aici!
    Referitor la acest subiect nu ți-e clar:
    Există 30 de miliarde de euro GRATIS pentru noi ca să ne aducem la nivelul UE: asfalt,canalizare,apă curentă, gaze,gropi ecologice,servicii de perfectionare resurse umane, energii regenrabile,educație,resurse umane etc.
    Dacă am absorbi în mod real (nu doar pe hârtie) măcar 50% din aceste fonduri România va arăta cu adevărat EUROPEANĂ!
    Din păcate rezultatul final din 2014 va fi că nici 10% nu vom accesa!
    Asta arată cât de distruși suntem!CA popor!

    RăspundețiȘtergere
  3. @acuvio

    bine punctat!

    @thinkagain

    sunt in cautarea unei teme mai ok sau incerc sa o modific pe asta.nu cred ca suntem distrusi ca popor.eu o tin pe a mea, trecerea de la comunism la democratie nu se poate face peste noapte.educatia e principala problema, urmata apoi de climatul economico-social instabil.eu ok, insa imi dau seama la ora 11 noaptea de o chestie.nu ti se pare ca romanii au devenit mai subtili?e frig de crapa pietrele si mai sunt oameni in piata (cica cateva zeci, zice A3).e ceva de genu "pe aici nu se trece, pe noi nu ne prostiti".nu crezi ca, putem incepe de aici, acum, o noua "perioada" mai curata?sau tu in calitate de vizionar crezi ca si daca o sa vrem/putem sa schimbam ceva, nu o sa ne lase climatul economico-politic european?

    iar apropo de DD, in momentul de fata tipul asta cu fata de pusti din Caracal pare cel mai pe fata pro-licurici si pro-progresist!?

    toti ocultii sunt rai!?

    RăspundețiȘtergere
  4. Românii sunt capabili și de acte de mare curaj și de inteligență și de subtitlitate!
    Din păcate românii de azi se complac și s-au resemnat!
    Generația ta ar fi singura șansă însă câți dintre prietenii și colegii tăi au astfel de preocupări ''savante''?

    Legat de temă blogul nu trebuie să arate super fițos ci să fie plăcut cititorului! Să-l relaxeze și să-l bine dispună! De asemenea setează mărimea fonturilor un pic mai mare!
    Culoarea e OK!

    RăspundețiȘtergere
  5. multumesc de aprecieri.la care tema te refereai?la cea "red" sau cea old, white and grey.pana una alta am revenit la asta veche, prima.

    Generația ta ar fi singura șansă însă câți dintre prietenii și colegii tăi au astfel de preocupări ''savante''?

    am cativa care au.informatia e putere, deci sunt multumit ca nu toate lucrurile interesante se gasesc pe youtube.sharing is carring!

    iar legat tot de blog, daca o sa mai vand 2-3 advertoriale ma gandesc sa iau un domeniu propriu.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.