marți, 17 ianuarie 2012

Proteste, crize si petrol

Anul 2012 a inceput rau si a luat extrem de rapid o intorsatura ciudata care ne poate da de gandit.

I.In primul rand in tarisoara noastra avem 6 zile de proteste, uneori mai civilizate alteori tendentios manipulate.
Scopul e unul singur si cunoscut "Capul lui Baselu' il vrem".Dumnezeu stie daca o sa se intample ceva, desi ceva in minte o voce imi spune ca, chiar daca o sa se intample nu o sa o ducem mai bine nici in perioada ce va urma.In limbaj medical as spune ca macar oprim hemoragia care cuprinde tara, extinderea puterii PeDeListe care nu mai are legimitate.

II.Se intrevede un razboi iminent, un razboi in IRAN, razboi desigur pentru petrol.Deocamdata caile diplomatiei sunt incurcate si necunoscute omului de rand, dar asa ca fapt divers, conform CAPITAL pretul benzinei ar putea ajunge la 9 lei in cazul unui conflict armat, datorita faptului ca iranienii "controleaza" prin Stramtoarea Ormuz 40 % dintre titeiul care se exporta spre occident din Orientul Mijlociu.

Imi permit sa observ problema si sa citez o sursa in care cred, ThinkAgain.ro


Scânteia care a declansat scandalul a fost remarca vicepresedintelui iranian, Mohammd-Reza Rahimi, potrivit caruia, “dacă țările occidentale impun sancțiuni petrolului iranian, atunci Iranul nu va pemite niciunei picături de petrol să treacă prin Strâmtoarea Ormuz”. Comandantul marinei iraniene, amiralul Habibollah Sayari, a explicat ca Iranului i-ar fi atat de usor sa închidă strâmtoarea “ca și când ar bea un pahar cu apă”.Am scris aici că în evoluția conflictelor militare din ultimii 250 de ani ecuația IRAN este cea mai vastă și complexă.Astăzi IRANUL are doi aliați, RUSIA și CHINA, a căror putere militară și economică pot strivi cu ușurință suma tuturor celorlalte națiuni ale planetei.

Am mai scris că nu cred, și-mi doresc intens să am dreptate, ca ISRAELUL sau USA să atace IRANUL.Problema IRANULUI este naționalismul care în epoca globalizării dă planurile corporațiilor peste cap.Corporații care, folosindu-se de banii contribuabilului onest, să-și impună prin forța armelor interesele economice. Adică exact scenariul DESERT STORM IRAK.


Ok, deci baietii astia nu se feresc de masuri dure.Pana acum avem 2 probleme, petrol si apele miortice tulburi.Cea de-a treia problema e reprezenta de moneda euro si "salvarea" Greciei.

----

Daca stau sa ma gandesc pe langa faptul ca anul acesta e unul greu pentru mine personal, imi dau seama ca nici climtul international in care ne scaldam nu e unul propice.Personal, nu am cum sa uit anul acesta si probabil o sa mi-l amintesc peste cateva decenii.Partea pozitiva care o intrevad acum, azi, imi e insuflata de miting-urile de zilele astea, de faptul ca romanii nu sunt legume, nu sunt spalati pe creer de comunism si nici de capitalismul de carton.Deci prin urmare deduc eu ca mai avem sperante :)

+ 1 pentru romanii care mai stiu sa discearna in vremurile astea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.