marți, 3 ianuarie 2012

EBA si Parlamentul European

Elena Băsescu este eurodeputatul român cu cele mai multe discursuri susţinute de la tribuna Parlamentului European, potrivit unui top publicat de votewatch.eu.

Potrivit topului general, mezina preşedintelui României s-a clasat pe locul 31 din 735, în ceea ce priveşte numărul de discursuri susţinute în perioada 2009 - 2011.

Astfel, ea este cel mai „vorbăreţ“ eurodeputat român, cu 87 de cuvântări, după ce în 2010 s-a situat pe locul al doilea.


Sursa:antena3.ro

Mai jos cateva randuri dintr-un fisier atasat pe blogul domnului Titus Corlatean, care ne explica cu ce si cum se mananca functia de europarlamentar.

http://www.tituscorlatean.ro/admin/_files/downloadgallery/ghid-ce-face-un-europarlamentar.pdf

In fisierul prezentat mai sus se face referire la categoria "one man speech", la care se pare ca EBA este prima.


Europarlamentarii reputaţi, spre deosebire de cei mai puţin cunoscuţi, nu îşi pot permite să ia cuvântul pe subiecte marginale ori în şedinţele de noapte cu participare externă derizorie sau de nivel scăzut. De aceea, comparaţia exclusiv cantitativă între luările de cuvânt nu esterelevantă pentru stabilirea hărniciei şi influenţei europarlamentarilor.

c) Europarlamentarii şi observatorii care participă la lucrările unei şedinţe plenare
semnează o listă de prezenţă care este afişată în sala de şedinţe. Nu există o obligaţie pentru MEP de a asista la toata şedinţa plenară, important fiind doar momentul votului.

Europarlamentarii sunt prezenţi în sală la vot respectiv la dezbaterile de interes pentru ei. De aceea, o prezenţă ridicată în sală nu este întotdeauna un indice corect de evaluare a activităţii
europarlamentare, putând reflecta un grad ridicat de activitate dar putând ascunde în egală măsură şi o prezenţă pasivă. Este preferabil ca europarlamentarii să lucreze efectiv în birourile lor sau să fie prezenţi acolo unde pot fi efectiv utili decât să piardă timpul în sala de plen.
d) Acelaşi lucru se poate spune şi despre numărul declaraţiilor în plen sub titlul
"discursuri de un minut" ("one minute speech"). Important la acest capitol este conţinutulmesajelor şi nu numărul lor. De pildă numeroasele discursuri care doar salută munca raportorului şi subliniază importanţa subiectului nu aduc nimic util.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.