duminică, 8 ianuarie 2012

Basescu nu e singurul vinovat

Traian Basescu nu e singurul vinovat pentru haosul din sistemul educational romanesc.Desigur ca mass-media (Antena 3) care se considera un fel de Europa Libera are tot dreptul sa il acuze, iar publicul sa creada ca toate dezbaterile sunt constructive si ca o sa schimbe ceva.

Am vazut aseara o alta emisiune la A3 in care ca de obicei Basescu a fost pus la zid alaturi de Udrea and CO.

E drept ca e mult adevar in spusele ziaristilor si la fel de adevarat e ca Traian Basescu si-a pierdut din credibilitate tocmai pentru ca uneori a pus punctul pe I, pe anumite probleme sociale, stari de fapt, desigur intr-un mod golanesc si grosolan, cum ii este de altfel caracteristic unui marinar.

In primul rand vad ca acest batran pirat al politicii romanesti, Traian Basescu se face vinovat in ochii multora de esecul invatamantului romanesc, el e singurul.Am vazut aseara, cu stupoare cum domnul Alexandru Athanasiu se dadea de ceasul mortii si asteapta sa fie salvat poate iarasi politic cu un mandat de ministru (de data aceasta poate o sa faca mai multe nu doar la nivel declarativ).Ideea e ca Basescu, acest "mitoman in unele cazuri" are si dreptate, de subliniat, in unele cazuri.

Ca parte implicata in sistemul educational romanesc, ca beneficiar direct al camerelor domnului Funeriu si al reformelor PDL, declar pe propria raspundere direct din miezul constiintei si din putul gandirii, ca Traian Basescu are dreptate cu privire la faptul ca profesorii muncesc foarte putin.Un profesor are norma minima de 18 ore si maxima cred ca de 32 de ore.Nu e normal ca toti profesorii sa fie pusi in aceiasi oala si sa fie considerati competenti pentru ca nu e adevarat.Multi dintre cei sunt profesori, sunt slab pregatiti si practica aceasta profesie deoarece nu isi gasesc de munca in privat, in alte sectoare, mult mai stresante dar si mai bine platite.


E drept ca exista si reversul medaliei, profesori foarte bine pregatiti, marginalizati de sistemul politic.De fiecare data, cand Traian Basescu este pus la zid cu privire la faptul ca nu pune pret pe educatie, tin sa le amintesc unora, ca profesorii practic s-au vandut PDL-ului si presedintelui in momentul cand acesta le-a promis lefuri mai mari, desigur multi dintre ei sunt intelectuali dar si ipocriti.In opinia mea nu exista nicio diferenta intre un profesor sau orice alt bugetar ca l-a votat pe Basescu, sperand ca un barbugiu ce da cu zaru si urla de foame dupa, ca poate, poate o sa ii fie salariul marit cu X procente.Sunteti si voi de parere ca, moralitatea e mai importanta si iasa la suprafata mmult mai usor decat ipocrizia multora?

Alexandru Athanasiu

http://news.itbox.ro/wmprint.php?ArtID=65
http://ziare.zaraf.ro/articol3962/UN-INDIGEN-NUMIT-ATHANASIU.htm

(Dansul din 2002 din China e genial.Nu se gasesc prea multe rezultate despre "aventurile" domnului Athanasiu, e un norocos, avand in vedere ca a facut si dumnealui n gafe.

O alta stire de actualitate pe care insa nu imi permit sa o comentez.Morala e ca ar fi bine sa nu fim mai catolici decat papa.


Traian Basescu la fel ca si alti presedinti, nu reprezinta asa cum se crede si cum se sustine in fata cetateanului obisnuit, doar institutia presedintiala si poporeanul de rand.La fel ca si in SUA (mama democratiei) si cam in toate tarile, presedintii, pe langa interesele lor, prin politica lor externa pe care o dicteaza, reprezinta, influenteaza intr-un fel sau altul starea natiunii, in functie si de interesele mai putin ortodoxe (Traian Basescu o face insa in cel mai neaos stil balcanic, vezi ALRO,Rosia Montana) (asta ar fi o paranteza despre politica si lobby-ul pe care il face uneori presedintele nostru).Probabil o sa apara si la noi firme de lobby, daca nu deja au aparut, nu o sa se mai adune banii cu sacosa pentru campanii si altele...


http://www.adevarul.ro/financiar/Lista_smecherilor_industriali_care_au_primit_energie_ieftina_de_la_stat_0_622138371.html

2 comentarii:

  1. Înainte de 1989 educaţia primise comanda politică de a obţine ca produs cultural, “omul de tip nou, socialist” sistemul funcţiona bine, erau puţine rebuturi, securitatea avea grijă să le intimideze şi supravegheze pentru a nu contamina restul produselor culturale.
    După 1989, educaţia a rămas fără această comandă politică şi nu a ştiut ce ar trebui să facă. Au mai pieptănat bacalaureatul, manualele alternative, au mai făcut niscaiva săli de sport, iar discuţiile prioritar-permanente au fost despre salarii, restul ce mai contează? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. :) good point.

    se vede ca Basescu nu a iubit foarte mult profesorii.pai restul nu mai conteaza oricum, pentru ca sistemul e contaminat.profesorii salarii mai mari nu o sa aiba cat de curand si gargara USL nu cred sincer ca o sa reuseasca sa acopere toate golurile lasate.ce ar putea sa faca primul lucru (tva redus la 19 si tva pentru alimente).eu sincer ca elev ma simt discriminat si simt ca interesele sistemului primeaza in fata elevului.ca sa fac un pariu ca tot imi place, educatia din pacate o sa ramana praf, pentru ca inca nu e nevoie de un "om de tip nou,socialist sau democrat".suntem 7 mld pe planeta asta, wtf?

    am scris articolul datorita faptului ca nu mai suport sa il vad pe Athanasiu la A3 (post care merge non-stop)

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.