sâmbătă, 31 decembrie 2011

Vesti bune pentru romanii din Italia

Ambasada României în Italia a anunţat că joi, la ora 16.17, MAE italian a transmis prin fax scrisoarea directorului general responsabil cu ţările din UE, Mario Bova, prin care este notificată încetarea restricţiilor pe piaţa muncii din Italia, impuse pentru lucrătorii români, începând cu 31 decembrie 2011, ceea ce înseamnă că, de la 1 ianuarie 2012, piaţa muncii din Italia este liberalizată pentru lucrătorii români.


Mediafax.ro


Ideea e ca si pana in momentul de fata, incepand cu 1 ianuarie 2007 romanii au putut lucra fără restricţii în agricultură, servicii hoteliere şi turism, servicii casnice şi servicii de îngrijire, construcţii, inginerie, management şi muncă înalt calificată, muncă sezonieră.In alte domenii cetatenii romani aveau nevoie de permis de munca.

Desigur, politicianul roman, Sulfina Barbu nu poate face altceva decat sa salute decizia.Cred ca e o decizie justa, avand in vedere ca aproape 1 mil. de romani lucreaza in Italia si contribuie practic la sustinerea economiei dupa cum spun si cifrele.Astfel incat impactul mobilităţii teritoriale a romanilor a dus la o creştere de 0,3% la PIB pentru UE-27 şi 0,4% pentru UE-15)", potrivit Ministerul Muncii.


:) Poate vorbim odata despre "exodul creierolor".Sper ca in curand sa imi permita atat timpul cat si inspiratia.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.