sâmbătă, 24 decembrie 2011

Partea I - Sistemul educational romanesc



In calitate de elev, parte implicata in sistemului educational romanesc imi exprim profundul dezgust si repulsia fara de noile norme legislative, fata de Pactele nationale pe educatie si fara de intelegerile din spatele usilor inchise, intelegeri intre liderii sindicatelor si politicieni.Consider ca nu a mai existat un astfel de moment de cotitura in scoala romaneasca, sau cel putin nu stiu eu sa existe.E drept ca in tumultul schimbarilor elevii actuali si fostii elevi au pierdut sirul politrucilor care s-au perindat pe scaunul de ministru.Fiecare cu un nou pact, plan, proiect, toc de hartie alba, fiecare cu alte asa zise reforme, in opinia mea, aplicate doar din prisma examinarii elevilor.

Cum se face o reforma la noi?


Se aduna membrii de frunte ai sindicatelor, se pipereaza cu esenta de politician, se urmaresc atent interesele profesorilor care in majoritatea cazurilor nu coincid cu cele ale elevilor.Se inchide cu grija usa, dupa 2-3 glume acide si cateva zile de dezbatere publica (daca se poate numi astfel) iasa pactul,legea, normativa.Se semneaza apoi de toti reprezentatii partidelor politice si se pune la macerat, in aplicare pe mintile fragede.


Cum se incalca?

Se incalca in momentul cand vine puhoiul de prosperitate de pe Wall Street, de data asta in ordine inversa.Se face alta lege, care sa cuprinda si cateva utopii si mai ales sa creeze si cadrul legislativ pentru o reducerea salariala care e alta...decat o centura de siguranta.


Ce se pierde din vizor?

Nimic.Totul se transforma, astfel incat invatamanul romanesc alimenteaza permanent presa cu subiecte de scandal, presa si ea multumita, ca deh..asa e dom'le in democratie.Pe scurt mai usor cu batista pe tambal ca scade audienta.


Se folosesc de asemenea cuvinte precum "invatare continuua" si altele, care deja imi prelungesc senzatia de greata.Ati observat banuiesc ca nu folosesc date cronologice pentru ca invatamanul romanesc si elevii sunt intr-un permanent deja-vu.

Cat despre camerele de la BAC si despre viteza mainii stangi a domnului presedintelui va promit ca vorbim data viitoare.

Scris de:Good Night And Good Luck!

2 comentarii:

  1. Crăciun fericit întregii “echipe de adolescenţi”, alături de toţi cei dragi!
    Multă baftă în continuare, sunteţi într-adevăr generaţia care poate schimba România în viitor.

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc!iti apreciez blogul si am tot respectul pentru persoana din spatele tastelor.probabil o sa iti propun un link exchange dupa ce mai postez 5-10 articole.eu sunt admin-ul cum s-ar zice, insa astept posturi si de la amici care mi-au promis ca se vor implica..

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.